Hej Bästa medlem i Kils Golfklubb!

Nyhetsbrev juli 2024

Christians ord:
Första veckan på jobbet. Första veckan som klubbchef. Kul, inspirerande och intrycksfullt sammanfattar jag kort inledningsdagarna.

Min kilstid som medlem startade annars som ung på åttiotalet. Tillsammans med många kompisar växte jag upp här på sommarloven. Med stort klubbhjärta har jag fortsatt varit medlem och ärofyllt nog blivit utsedd till hedersmedlem längs vägen.

Sedan i måndags har jag roligt nog sprungit på många av er redan. Jag vill passa på att tacka för varmt välkomnande och guidning från personal och medlemmar!

Noterbart även under dessa få dagar, är den positiva atmosfären. Även de fantastiska ideella insatserna och känslan för klubben.

Det känns tacksamt att få komma in i klubbens team och tveka inte att höra av dig om feedback åt bägge håll, vi är till för er medlemmar!

Väl mött!

Baninformation
En kort resumé av säsongen hittills. En start med banöppning den 11 maj med lite vinterskador som nu läkt ihop mycket fint. Vi har lagt mycket tid på stödsådd, gödsling och vattning.

• I övrigt har vi grävt dränering bakom green 18
• Gjort om övningsområdet (gamla 30-50 banan) och har fått en ny och förbättrad bunker med bättre träningsmöjligheter.
• Vi har luftat greenerna 4 gånger och stödsått både greener, foregreen och tees.

Grästee på rangen är för tillfället stängt pga högt slitage. Det är viktigt att INGET spel sker från gräset medan det läker.
Grästee öppnar igen måndag den 8 juli.

Vårt mål är att greenerna ska vara likvärdiga och jämna, med en bollrull som mäter ca 9 fot stimpvärde.

Vi på banan är väldigt tacksamma för allt stöd och hjälp vi får ifrån tisdagsgänget och vill tacka er allihop, ni är guld värda!

Bästa hälsningar, Magnus & Ludvig

Urval aktiveter
• femdagarsgolfen - måndag, onsdag & torsdag spelas femdagars på Kils GK. Starttider går att boka som vanligt på eftermiddagarna, efter att alla tävlande gått ut.

• Under Par Challenge - 2 manna lag (texas scramble) 28/7 anmälan via min golf.

• Golftjej med Lisa Häggkvist -  besöker Kils GK den 23/7. Ålder 10-15 år hcp mellan 0 - 54. Anmälan & info skickas till: birger@hammarogk.se

• Spelkompisar Kils GK
Skicka ett sms till Bo-Göran Kilder på tfn 073 - 024 19 22 och skriv 'Spelkompisar i Kils GK' i sms:et. Var noga med att ditt namn och telefonnummer framgår.

När du blir sugen på en golfrunda och inte har någon att spela med skriver du t ex 'jag har bokat starttid på torsdag kl 10.00 men saknar någon att spela med'. Du får säkerligen flera svar från flera andra som är spelsugna. Så enkelt är det att skaffa spelkompisar i Kils GK.

Ha en fortsatt fin sommar & trevlig semester!

Greenfeekontroll!

Med jämna mellanrum är vi ute och genomför greenfeekontroller på banan. För greenfeespelare godtas uppvisning av kvitto alt uppvisning av betald avgift via min golf.

Blir man ertappad ute på banan och ej har betalt greenfee är man skyldig att vid tillsägelse lämna banan och erlägga dubbel ordinarie greenfee avgift.

Kil, 11 mars 2024

Kils GK rekryterar klubbchef från Svenska Golfförbundet

Christian Nilsson, 44, tidigare golfproffs med en seger och tre andraplatser på DP World Tour blir klubbchef i Kils GK. Christian, som närmast kommer från en roll som idrottsrådgivare på Svenska Golfförbundet, får en nyckelroll i klubbens satsning på att bli Värmlands bästa junior- och familjeklubb.

”Jag ser verkligen fram emot att få arbeta för klubben som betytt så mycket för mig under min uppväxt.  Kils GK är en öppen och familjär golfklubb och jag vill fortsätta skapa engagemang genom att vara en kommunikativ och engagerande ledare. Det är en välskött klubb med stark kultur av sammanhållning och ideellt arbete för allas bästa. Det ska vi ta vara på och utveckla”, säger Christian Nilsson.

Förutom tourproffs har Christian varit instruktör och arbetat med marknadsföring och sponsorer på Karlstad GK, samt bolånerådgivare på SBAB. Han driver också den populära Golfpodden. I hans nuvarande anställning på Svenska Golfförbundet arbetar Christian med utbildning inom organisation, kommunikation och processledning och leder också utvecklingsarbete med styrelse och personal på golfklubbar.

Christian Nilsson börjar arbetet som klubbchef 1 juli. I rollen ingår totalansvar för all verksamhet inklusive ekonomi och personal. Stort fokus ligger på att öka antalet medlemmar och sponsorer samt utarbeta mål och strategier för hur arbetet ska ske med målet att bli Värmlands bästa junior- och familjeklubb.

”Det är verkligen glädjande att vi nu får ”hem” Christian igen. Hans breda kunskap och erfarenhet som spelare på hög nivå, tränare, som idrottsrådgivare, hans arbete med sponsring och marknadsföring, samt kunskap om kommunikativa kanaler, gör honom mycket lämpad för jobbet. Samt hans personlighet och hjärta för Kils GK förstås”, säger Kils GK:s ordförande Tage Nordkvist.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tage Nordkvist, ordförande Kils GK, telnr, 070-555 94 84, e-post, tage@nordkvist.se

Christian Nilsson, telnr, 070-531 43 92, e-post, ch.nilsson79@gmail.com