TÄVLING

Tävlingar 2021

Kils GK Golfvecka 13 - 17 juli 2021

Fyra spännande tävlingsdagar med varierande tävlingssätt.

13/7 Golfstore Masters 2-mannalag.

15/7 Golfresan on Tour 2-mannalag.

16/7 Golfhäftet Trophy 2-mannalag.

17/7 Impossible Greenkeeper Open    4-mannalag.

Resultatlista och pristagare Impossible Greenkeeper Open 17/4 Kils GK finns på filerna nedan. Kils GK gratulerar alla pristagarna. Priser finn att hämta på Kils GK shop/reception from söndag eftermiddag.

Klubbtävlingar från och med 1 juni

SGF har beslutat häva den starka avrådan från att arrangera tävlingar  på klubbar och i distrikt från och med 1 juni. Tävlingarna ska dock genomföras inom ramen för SGF:s Tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor. .

Tävlingsverksamhet enligt årets tävlingsprogram kommer därför att kunna arrangeras på Kils GK from 1 juni.

Tävlingar vid Kils GK kommer att genomförs enligt SGF:s Tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor som reglerar inom vilka ramar tävlingar praktiskt ska genomföras.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens och SGF:s riktlinjer för tävlingsverksamhet i Golfsverige på länken https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

Viktiga uppdateringar i 2021 års version av SGF:s Tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor

I enlighet med aktuella riktlinjer och rekommendationer från myndigheterna har en hel del uppdateringar gjorts i årets upplaga av de tillfälliga tävlingsvillkoren, jämfört med 2020. Nedan är en sammanfattning av de största ändringarna. För mer detaljer, se dokumentet i länken nedan.

Samtliga tävlingar ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. För att en rond ska vara handicapgrundande - oavsett om det är en tävlings- eller sällskapsrond - måste den också spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.

De coronarelaterade undantagen till golfreglerna försvinner därmed från och med 1 juni. Det innebär att krattor ska tillbaka, ingen lägesförbättring i bunkrar, hålet får inte längre göras grundare, det är valfritt att ta ur flaggstången och resultathantering ska följa regel 3.3b.

Start från flera tee (inklusive kanonstart) samt samlingar (informationsmöten, prisutdelningar med mera) är tillåtna så länge deltagarna har möjlighet att hålla två meters avstånd till varandra. Samlingar bör i möjligaste mån hållas utomhus.

Publik tillåts med upp till 100 personer på anläggningar utan anvisad sittplats och upp till 500 personer vid tävlingar med anvisad sittplats. Deltagare och nödvändiga funktionärer räknas inte som publik.

Inga specifika riktlinjer avseende måltider i tävlingsvillkoren. I restaurangen gäller de allmänna Covid-19-reglerna för restaurangverksamhet.

Tänk på att hålla er utomhus, tvätta händerna och glöm inte att hålla avstånd!

För mer information gå till tävlingkommitténs sida  Tävlingskommitté

Klubbmästerskap, KM mixed och parklass, 15 september  2019  Från vänster: Sören Grindvall & Monica Svensson, Niklas och Lisa Häggkvist, Tomas Mogren & Alva Haster   Foto: Peter Wretman
Klubbmästerskap, KM mixed och parklass, 15 september 2019 Från vänster: Sören Grindvall & Monica Svensson, Niklas och Lisa Häggkvist, Tomas Mogren & Alva Haster Foto: Peter Wretman

Tävlingar är både kul och lärorikt. Det handlar också om teknik och att hålla många bollar i luften. Anmäl dig till årets tävlingar enligt anvisningar nedan.

Hundar

Hundar är välkomna att följa med på sällskapsronder samt på klubbens dam- och herrgolf, om de hålls kopplade. Däremot gäller hundförbud på alla officiella tävlingar.