TÄVLING

Tävlingar 2021

Stark avrådan från tävlingsverksamhet i Golfsverige

Sedan 1 mars 2021 avråder Folkhälsomyndigheten starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott.

Tills vidare är SGF:s starka rekommendation därför att inte genomföra någon tävlingsverksamhet i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott.

SGF uppdatering 19 april: SGF:s starka avrådan från tävling samt beslut att inte arrangera förbundstävlingar utöver yrkesmässig idrott gäller till och med 16 maj. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis. Nytt beslut kommuniceras måndag 26 april.

Kils GK har beslutat att inte arrangera klubbtävlingar förrän SGF:s avrådan upphör och det ånyo är tillåtet att arrangera lokala och regionala golftävlingar på klubb och distriktsnivå. Vi återkommer när vi kan starta vår tävlingsverksamhet enligt årets tävlingsprogram.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens och SGF:s riktlinjer för tävlingsverksamhet i Golfsverige på länken https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

För mer information gå till tävlingkommitténs sida  Tävlingskommitté

Klubbmästerskap, KM mixed och parklass, 15 september  2019  Från vänster: Sören Grindvall & Monica Svensson, Niklas och Lisa Häggkvist, Tomas Mogren & Alva Haster   Foto: Peter Wretman
Klubbmästerskap, KM mixed och parklass, 15 september 2019 Från vänster: Sören Grindvall & Monica Svensson, Niklas och Lisa Häggkvist, Tomas Mogren & Alva Haster Foto: Peter Wretman

Tävlingar är både kul och lärorikt. Det handlar också om teknik och att hålla många bollar i luften. Anmäl dig till årets tävlingar enligt anvisningar nedan.

Hundar

Hundar är välkomna att följa med på sällskapsronder samt på klubbens dam- och herrgolf, om de hålls kopplade. Däremot gäller hundförbud på alla officiella tävlingar.