Information banan

11.04.2019 16:17

 Vi ville så gärna…..

….öppna banan till helgen, men vädret satte stopp för dessa planer. Iskalla nordliga vindar med minusgrader större delen av natten gör att vi väntar med att öppna sommargreenerna tills onsdagen den 17 april.
Det pågår ett febrilt arbete med banan, vi har vertikal skurit, klippt, blåst rent, sand dressat, vältrat samt luftat alla greener.  Ca. 70 ton sand har lagts ut på alla greener. Även fairway har luftats.
Lite senare på försommaren kommer vi också att så in lite gräsfrö för att stärka nya kommande generationer av gräsplantor.
Bevattningsanläggningen trimmas igång just nu och det tar ett litet tag innan allt är justerat och iordningställt efter en lång vinter.
Korthålsbanan och övningsområdet kommer också att få sig en lättare renovering inom några veckor.

Varför gör vi nu allt det här?

Vi har satt upp en ny skötselplan för banan i år med inriktning på en allt mer biologisk banskötsel. Det är därför viktigt att dessa åtgärder påbörjas redan nu så att vi slipper insatser av dessa slag senare under spelsäsong.
Tillgång på syre i växtbädden (där gräsrötterna växer) måste vara så hög som möjligt för maximal rotutveckling samt gasutbyte mellan koldioxid och syre.
Ni kommer att märka att det ligger en hel del sand på greenerna nu vid starten. I takt med att värmen kommer och att gräset börjar växa så blir greenerna jämnare och finare.
För er som ännu inte har hunnit att vara här i år så kommer även att märka att det avverkas en del skog runt banan. Syftet med avverkning är att släppa in mer ljus och luft till banan. Det stärker gräset och det gör även att det torkar upp snabbare.


Städdagar 27-28 april

Snart dags för årets första städdagar. Vi hoppas att ni kan ansluta och hjälpa till denna helg mellan kl 09.00-13.00. Då blir det mycket fokus på att snygga till i klubbhusområdet samt att dra ris efter skogsavverkning.
Vi samlas utanför golfshopen kl: 08.30. Ta gärna med handredskap om ni har tillgång till det då det är begränsat med redskap på här på klubben. Lättare tilltugg efter kl: 13.00
Mer information får ni på plats. Välkomna!

Platina medlemmar

Nu finns era kuponger att hämta i golfshopen. Rangekortet är påfyllt med 50 drag.

Shopen och rangen är öppen!
Vi har startat igång säsongen och butiken är laddad till bredden! Våra öppettider för dagen är: vardag 10-18 och helg 10-15
Massor av nyheter och erbjudanden på bland annat bagar och vagnar.
Om ni köper Foot-Joy skor så har ni chansen att vinna ett presentkort till ett värde av 2000 kr. Det gäller på Foot-Joy produkter i shopen.
När banan har öppnat är våra öppettider:
Måndag – Torsdag 8:00-18:00
Fredag 8:00-17:00
Lördag & Söndag 8:00-15:00


Golfrestaurangen

Karin och hennes underbara gäng hälsar er varmt välkomna till en ny golfsäsong.
För att ta del av hennes menyer, aktiviteter och öppettider så klicka er in på hemsidan
https://www.kilsgolfrestaurang.se/
https://www.facebook.com/kilsgolfrestaurang/


Väl mött till en ny härlig golfsäsong!

Magnus med personal