Presentation av vår nye pro

08.10.2017 10:46

Jag heter Hans Ericsson, är 46 år och bor på Hammarö med min familj; min fru Anna och tre söner, Hampus 13, Hugo 10 och Hannes 6 år (alla spelar golf vilket är en fördel).

Jag kommer inför säsongen 2018 ta över shop, reception, range och lektionsverksamheten på Kils GK. Detta känns som en fantastisk möjlighet för mig och jag tackar för förtroendet som jag fått av Kils GK:s styrelse.

Kil är för mig en mycket trevlig anläggning med en välskött bana, ett trevligt klubbhusområde med en fantastisk restaurang och bra träningsmöjligheter. Det känns mycket spännande och inspirerande att få vara med och utveckla denna miljö!

Säsongen 2018 kommer att innebära några spännande nyheter samt utmaningar för mig och den personal som kommer att hjälpa mig i verksamheten. Jag kan redan säga att Mona blir kvar i shop/reception, vilket känns tryggt för min del.

Vem är Hans?

Jag är en värmlänning som på ett eller annat sätt alltid hållit på med golf. Jag föddes in i en engagerad golffamilj i Åmål, så mycket tid under barndomen tillbringades på Fosrsbacka GK.

Senare blev hemmaklubben Karlstad GK där jag också satsade som professionell golfspelare ett tag.

Valde därefter att ha golf som yrke, som tränare. Gick golftränarutbldningen 2003-2006 och var då tränare på Wäsby Golf. Därefter några år på Viksjö GK innan flyttlasset gick hem till Värmland igen. Här strtade jag och drev under några år Karslstad Golfhall, och var även tränare på Karlstad GK under ett år.

De senaste sju åren har jag istället arbetat inom byggsektorn.

Men golfen har fortsatt funnits där, på fritiden och med engagemang som ungdomsledare på Karlstad GK och en av ledarna för Golfkille Värmland.

Vad händer under 2018?

Den stora nyheten är att det kommer byggas en studio under höst/vinter. Detta ger möjlighet till utprovning av klubbor med launch, filmning samt träning i en lugn och avskild miljö både sommar och vinter.

Det kommer att erbjudas ett digert utbildningsprogram med både enskilda lektioner och gruppträningar.

När det gäller juniorsidan kommer det att göras en nysatsning för att få igång denna verksamhet igen, så att vi får många juniorer i träning och ute på klubben som livar upp vardagen. Det kommer att bedrivas gruppträningar, med start från maj, för både juniorer och knattar. Uppstartsläger och sommarläger står också på programmet.

Jag ser fram emot att träffa er under 2018 och jag hoppas på en fantastisk golfsommar tillsammans!

Hälsningar
Hans Ericsson