Ordförandereflektioner

11.07.2017 18:35

Söndagen den 2 juli drog Femdagarsgolf igång med sedvanligt stora startfält i varje klass.
Kils GK har arrangerade tävlingar varje dag söndag - onsdag. Att döma av de omdömen som kommit mig till del har alla varit mycket nöjda med det arrangemang och den bana vi kunnat presentera.
Jag vill framföra mitt stora tack till alla som tävlat hos oss och till tävlingskommittén, under ledning av Peter Wretman, för det fantastiska arbete som lagts ner. Detta tack innefattar naturligtvis också alla ideellt arbetande utanför tävlingskommittén som färdigställt en bana av yppersta klass och till alla som deltog som funktionärer under tävlingsdagarna!

Den andra stora och mycket roliga händelsen under vecka 27 var det juniorläger som vi arrangerade onsdag - fredag.
Det var kilsbördige Lisa Häggkvist, en gång framgångsrik tävlingsspelare för Kils GK, som kom med idén under våren. Trots att Lisa numera finns i Stockholm brinner hon för sin ungdoms klubb. Hjärtligt tack, Lisa med medhjälparna Sandra Rosén och Sandra Edberg för ert fantastiska arbete med de 32 ungdomar som deltog i lägret!
Nu gäller det att förvalta den goda grund ni lagt. För detta arbete är Kils GK i stort behov av ideella krafter. Det finns absolut inget krav på att du som vill arbeta för våra juniorer ska vara en ”mästersvingare”; svingträningen sköter vår instruktör. Huvudsaken är att du har ett stort intresse av att hjälpa ungdomar i en meningsfull aktivitet. Tacksam om du vill hjälpa till – hör av dig till klubbchefen eller till mig.

Under ”avdelningen genomförda aktiviteter” vill jag, sist men absolut inte minst, tacka all personal för insatserna under veckan. Utan ert fantastiska arbete hade inte veckan inte blivit så framgångsrik. Jag förringar ingen insats men vill ändå lyfta fram banpersonalen som gjort vår bana i ett fantastiskt skick.
En nyhet är att styrelsen gett uppdraget att dra ner på mängden vatten på fairways. Syftet med detta är att hjälpa golfspelarna att, genom bättre ”rull”, få ut mera längd av sina slag. Hoppas du märkt att du slår längre denna sommar. Denna balansgång för att hitta "lagom" fuktighet har personalen, under ledning av vik greenkeeper Cermit Bäcklund, klarat av på ett föredömligt sätt.

Jag har haft problem med bruten handled,stelhet och ont i ryggen under en längre tid. Därför har jag, under tre veckor, fått hjälp med att klara mitt eget vardagsliv och golfspel på ett bra sätt trots att åldern kommer smygande – vissa dagar smyger den inte ens…. Den person som hjälpt mig heter Stig Larsson och är framgångsrik tränare/instruktör för allt från elitidrottare till mig som vanlig människa. Hans jobb med mig har varit att, genom olika övningar, lära mig hur jag kan utnyttja min kropps potential i vardagslivet i allmänhet och i golfen i synnerhet. Efter tre träningstillfällen (ett pass per vecka) mår jag mycket bättre och besväras mycket mindre av krämpor som stelhet och ryggont. Min egen upplevelse är också att min kroppshållning förbättrats.
För den som inte känner kilsprofilen Stig kan nämnas att han sysslat med fysisk träning under hela sitt liv. Han har också bl a varit friskvårdsansvarig i hela Tetrakoncernen (worldwide) och också deltagit i TV-programmet ”Fråga doktorn”.
Stig kommer att starta en kurs/träning hos oss i Kils GK i mitten av september och en i mitten av oktober. Jag kommer att delta; hoppas att jag får sällskap av dig! En mera preciserad inbjudan kommer under augusti månad men om någon, redan nu, vill veta mera om upplägget går det bra att kontakta Sig direkt på telefon 070-649 13 16.

Jag avslutar detta korta ordförandebrev med att önska alla enfortsatt trevlig sommar med tid för många härliga golfvarv på vår fantastiskt fina bana.

Tage Nordkvist

Ordförande
 
tage@nordkvist.se 
070-555 94 84