JUNIORER

Välkommen till juniorkommittén

Vi träffas varje månad för att ta hand om Kils Golfklubbs Juniorverksamhet på bästa möjliga sätt, och diskuterar allt från träning, tävling, gemenskap, utveckling, ekonomi och kommunikation.

Välkommen att kontakta oss i fall av frågor, eller du vill vara med!

GOLFKUL

I söndags hade vi våravslutning med golfkul och juniorerna där de bland annat fick spela golfbrännboll, samla poäng med prickskytte med wedge och putter. Det bjöds också på straffet med vattenballonger och golfklubbor.
Tack alla juniorer och föräldrar för vårträningen, vi ses i augusti igen!!!

Ny juniorkommitté med verksamhetsplan

Sedan sensommaren 2019 har ett gäng föräldrar samlats för att tillsammans återstarta juniorkommittén för Kils GK. Syftet med detta är att Kils GK återigen ska få en välmående juniorverksamhet med många barn och ungdomar som gärna spelar och umgås på klubben. Vi har under höst och vinter tagit fram en verksamhetsplan, sökt bidrag, och påbörjat ett samarbete med kommunens skolor. Vi som för närvarande ingår i kommittén är Fredrik Toftgård, Magnus Trapp, Sandra Edberg och Sandra Rosén. Vi emotser gärna fler medlemmar av kommittén för det fall någon är intresserad. Intresseanmälan skickas till Fredrik Toftgård enligt kontaktuppgifter längst ner.

Schema för våren

Januari-April

23:e januari klockan 17:30 startar träning för ålder 8-21 år i klubbens lokaler. Träningen kommer bestå av gruppträning en timme i veckan under ledning av Hans.

5 april klockan 17:00, samling utanför shopen

Föräldramöte, vi går igenom planen för året, vad GL1 är och hur det funkar, lite om Golfäventyret inkl. 30/50-bana mm

26 april klockan 11.00 och framåt, samling utanför shopen

Uppstartsdag för samtliga juniorer och golfkulare. Detta tillfälle välkomnas givetvis även nya golfare att komma och prova på, sprid gärna detta datum till eventuellt intresserade barn och ungdomar. För nya golfare kommer utrustning att finnas att låna. Informationssamling för föräldrar som inte var med på föräldramötet. Aktiviteter på övningsområdena och presentation av verksamheten och de vuxna som finns på klubben. Vi bjuder på grillad korv runt lunch!

28 april, tisdag

Start Barn 8-12 år, träning en timme 17:00-18:00tillsammans med tränare och ev. förälder/föräldrar som hjälp.

Start Ungdom 13-21 år, träning en timme 18:15-19:15 tillsammans med tränare och ev. förälder/föräldrar som hjälp.

2 maj lördag, klockan 9.00 - 16.00 (cirka)

GL1 - golfens ledarutbildning första steget, hålls av Lisa Häggkvist från SGF. Anmälan görs till Fredrik Toftgård via e-post senast den 26 april. Fika, lunch och kursmaterial ingår!

3 maj, klockan 15.30 - 16.30

Start Golfkul, barn i åldern 5-7 år, tillsammans med föräldrar som gått GL1, första tillfällena är Hans Ericsson med och stöttar.

7 maj, torsdag

Spel på banan, bokade tider med faddrar, från klockan 17.00 och framåt, nio hål. Varje torsdag framöver.

14 juni

Sista träningen för Golfkul.

23 juni

Sista tisdagsträningen för barn och ungdom. Torsdagsspelet fortsätter under juli men dagtid, mer info om det kommer.

15 - 18 juni

Sommarlovsläger kommer hållas dagtid under dessa dagar. Mer info kommer via Hans Ericsson rörande tider, kostnader och innehåll.

18 juni

Teencup och Golfäventyret Cup, tävling på banan för barn och ungdom och på 30/50-banan för de barn som ingår i Golfkul-åldern. Mer info kommer!

Kostnaden för juniorer för 2020

Under 2020 kommer medlemsavgiften för samtliga barn till och med året man fyller 18 år vara 500 kronor. I detta ingår, förutom gängse medlemsförmåner, även träningsavgiften i de olika träningsgrupper man kan vara med i. Sommarlovslägret ingår dock inte. Under 2020 kommer således inte någon extra träningsavgift att tas ut för att vara med i träningsgrupp.

Utrustning finns att låna på klubben för det fall man som barn/ungdom vill komma till banan och testa på.

Vi ha också fått klart från Karin på Kils golfrestaurang att lunch för klubbens juniorer endast kostar 50:- både vardag och helg under säsongen 2020.

Förväntningar på föräldrar och andra medlemmar

För att vår verksamhet ska bli så bra som möjligt under året kommer vi att behöva hjälp från fler föräldrar/anhöriga/övriga medlemmar.

Vi kommer framförallt att behöva ett gäng som går GL1-utbildningen den 2 maj och som därefter har möjlighet att hjälpa till med Golfkul och/eller annan träningsgrupp.

För torsdagsgolfen kommer vi att behöva hjälp av vuxna som både kan vara starter och faddrar ute på banan eftersom det är många små golfare som vill få möjlighet att spela på stora banan.

Vad är GL1?

Golfens ledarutbildning steg 1.

En dagsutbildning tillsammans med Lisa Häggkvist från SGF som går igenom grunderna för både golf och ledarskap mot barn. Man behöver inte ha några förkunskaper, inte ens eget grönt kort. (Är man på väg att lära sig att spela golf själv kan man få en del fördelar av att gå utbildningen eftersom vi går igenom grunderna i rörelse mm).

Fredrik Toftgård, ordförande Juniorkommittén via formuläret