BANAN

Baninformation!

Idag, den 20 maj, har banchefen tillsammans med en rådgivande grupp gjort en förnyad utvärdering av läget på de ordinarie greenerna. Vi har fattat följande beslut...

• lördagen den 21 maj öppnar Kils GK fem ordinarie greener
  • ny utvärdering görs inför Kristi Himmelsfärds Dag den 26 maj då vi hoppas kunna öppna fler ordinarie greener
  • om inte samtliga greener kan öppnas den 26 maj tar vi ny ställning inför lördagen den 28 maj

Klubbledningen

Regenerativ banskötsel

Kils golfklubbs resa mot ekologisk banskötsel

Biologisk skötsel  av golfbanan
Biologisk skötsel av golfbanan

Vi nöjer oss inte med att säga att vi ska jobba efter hållbar skötsel utan en regenerativ banskötsel vilket betyder att vi skapar nya generationer av positiva mikroorganismer som hjälper oss att bygga gynnsamma förhållanden. Vi tillverkar egna mikroorganismer genom både en fermenteringsprocess och en teknik som kallas "compost tea". Endast organiska gödselmedel är vad vi kommer att använda. Nya gräsarter som är mer tåliga för vinterskador och bättre spelkvalitet kommer successivt att sås in.