Gräsroten

Vad innebär Gräsroten?

Svenska Spel delar årligen ut 50 miljoner kronor till RF-anslutna idrottsföreningar runt om i landet, pengar som i första hand ska användas till föreningarnas ungdomssatsningar. Hur pengarna fördelas mellan föreningarna avgör Svenska Spels kunder.

Gräsroten gäller för alla Svenska Spels spel som du registrerar med ditt Spelkort (undantaget Vegas, Poker och Bolagsspel på svenskaspel.se) oavsett om du spelar i spelbutiken, på webben eller i mobilen. Du kan välja att stödja upp till tre föreningar. För varje spelad krona tiodubblas antalet poäng - som i sin tur delas ut till de föreningar som man valt att stödja. Poängen samlas in under ett år - insamlingsperioden är 1 oktober till 30 september. Efter periodens slut fördelar Svenska Spel 50 miljoner kronor till föreningarna proportionerligt efter hur stor andel av den totalt utdelade poängsumman som föreningarna har erhållit under året.

För 2015 fick Kils GK 4250 sek, med 46 registerade gynnare, 2016 hade Kils GK 61 gynnare och fick 4737 sek.

Saknar du spelkort kan du skaffa det via din spelbutik eller via att registera dig här

Stötta Kils GK

Du som har ett spelkort kan stödja Kils GK genom att välja föreningen på gräsroten (mobil, dator, surfplatta), i din spelbutik, eller genom att ringa Kundservice på 0770 - 11 11 11.